Wandelcoaching (90 min)


Ik heb de meerwaarde van wandelen ontdekt, jaren geleden tijdens mijn eigen burn-out. Ik merkte hoe het me tot rust bracht en ikzelf de inzichten en antwoorden vond in de natuur terwijl mijn lichaam in beweging was. Ik ben blijven wandelen ook nadien.

Steeds meer mensen vroegen me of ze eens met me mee mochten en ook zij haalden inspiratie en inzichten uit de metaforen die de natuur hen bood. Dit was de aanleiding om me verder te verdiepen in wandelcoaching en me hierin te laten begeleiden door onze Noorderburen.

Nu kan ik met fierheid zeggen dat ik met Alba Rosa wandelcoaching aanbied aan mijn klanten. Wandelcoaching is een relatief nieuwe vorm van hulp en een meerwaarde bij chronische stress en burn-out of andere emotionele issues. Het is een vorm van coaching waarbij je wandelt in de natuur en de coach de natuur regelmatig actief inzet in het gesprek.

De natuur werkt rustgevend waardoor je gemakkelijker kunt ontspannen. In de natuur worden je zintuigen meer geprikkeld waardoor je meer lichamelijke ervaringen hebt en je gedachten zijn dan minder aanwezig. Door te wandelen komt alles letterlijk in beweging, ook gedachten en emoties.

De stilte van de natuur creëert letterlijk ruimte in je hoofd. Je kan je beter concentreren en beter beslissingen nemen. De coach leert je de natuurlijke symbolen en metaforen kennen waardoor je zelf vaak de oplossing ziet voor je probleem.

Wandelcoaching werkt snel, is laagdrempelig voor veel mensen . Het geeft ruimte om meer de diepte in te gaan. Je komt in een soort van intuïtieve flow. In de natuur kom je uit je hoofd en in je lichaam. Je gevoel en verstand komen op één lijn te liggen en dat stimuleert je intuïtie en creativiteit.

Bewegen helpt om stress hormonen los te laten en gelukshormonen aan te maken.

De natuur zit boordevol beelden, symbolen en metaforen die op dat moment een bepaalde betekenis hebben op jouw levenspad.