Loslaten en vertrouwen

Gepubliceerd op 9 juli 2019 om 11:19

Het leven is als een reis. Je treedt buiten je beveiligde cocon om de wereld te ontdekken.

Als een klein en gretig kind neem je alle aspecten van de reis in je op. Je kijkt naar de dingen vanuit een ander perspectief. Vanop afstand. Objectief en geeft er je eigen invulling aan.

zo gaat het ook met je innerlijke reis. Er gebeuren dingen die je moet doorvoelen en beleven om ze te laten door dringen. Soms omarm je alles wat op je pad komt en bent enthousiast over alles wat je mag ontdekken.

Maar soms gebeurt het dat dingen tegen vallen. De zekerheden en de continuïteit waarnaar we allemaal op zoek zijn , vallen plots weg. Niets is nog zeker. En de dingen waarvan je dacht dat ze voor eeuwig zouden duren, sluiten langzaam hun deuren. Elke deur valt dicht. Een na een. Je bent bang en onzeker omdat stabiliteit ontnomen wordt. Het voelt als spartelen als een vis op het droge.

Het komt er dan op aan om terug te keren naar jezelf en te luisteren naar je innerlijke stem. Zij wijst ons altijd de weg. Het vergt moed en vertrouwen om te kiezen wat goed voor ons is. Niet enkel rationeel maar vanuit de innerlijke stem vanuit ons hart.

Wat 5, 10 of zelfs 20 jaar goed voor ons was, is dat plots niet meer. Mensen groeien. Mentaal en spiritueel. Soms lopen wegen parallel. Maar soms scheiden wegen zich onherroepelijk. Een bepaalde gebeurtenis kan je soms tot dit inzicht brengen. Inzichten laten ons groeien en leiden ons de weg. En dat is ok. Leren loslaten en vertrouwen is hier aan de orde. Durven toegeven aan jezelf en aan anderen dat je gegroeid bent en een andere weg inslaat.

Een weg misschien vol hindernissen, opgelegd door jezelf en anderen. Maar elke steen in een rivier kan je gebruiken om nieuwe bruggen te maken. Een brug naar je eigen geluk en naar de weg die voor jou is weg gelegd.

Wat goed voor je is, komt op je pad en leert je de lessen die je nu moet leren.

Loslaten en erop vertrouwen dat ook jij je hoogste goed zal bereiken....