Mindset-resetmethode

Gepubliceerd op 24 augustus 2019 om 14:19

Onlangs volgde ik een webinar over de Triggerpoint reset methode. Het werd georganiseerd door een Nederlander die zijn naam en faam ondertussen al bewezen heeft.

Ik volg wel vaker workshops vanaf mijn laptop omdat ze toch altijd een stukje wijsheid meebrengen. Déze was bovendien gratis dus veel had ik niet te verliezen he.

Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik me erbij moest voorstellen en inderdaad, het eerste half uur maakte die Nederlander eigenlijk,alleen maar reclame voor zijn eigen zaak. Zo gaat dat in de business maar toch was er iets dat mij motiveerde om niet direct op de delete knop te drukken. Er was iets dat me aansprak, ookal  vertelde die boeiende Nederlander dat zijn webinar minstens 3 uur ging duren. Het idee alleen al dat ik 3 uur op mijn stoel moest stil zitten, maakte me al onrustig.

Hij begon te vertellen.. vanuit ervaringen en wijsheid.

Langzaam maar zeker onthulde hij een bron van waarheid waar ik ook enorm van overtuigd ben en achter sta.

Hij vertelde over pijn en alle andere fysische ongemakken dat een,mens kan hebben. Pijn in de rug, artrose, obstipatie, depressies. Ik weet niet wat nog allemaal.

Hij sprak,urenlang over verschillende vormen van pijn maar de kern van de zaak kwam, zoals gewoonlijk, vaak op het laatst.

Hij beweert dat ELKE vorm van pijn of fysisch ongemak veroorzaakt wordt door een bewust of onbewust onderdrukken van bepaalde emoties.

Mensen onderdrukken emoties, dragen we maskers,vertonen sociaal wenselijk gedrag. Als al die emoties onderdrukt worden, zoekt het lichaam een afleidingsmanoeuvre en komt spanning of pijn ergens tot uiting.

Onbewust onderdrukte emoties liggen aan de basis van pijn.

Het lichaam zoekt een afleidingsstrategie om emoties te moeten voelen:

De ene gaat fanatiek sporten, de andere gaat roken of zijn vlucht zoeken in medicatie of alcohol. Nog anderen zijn verslaafd aan netflix of bijt zijn nagels af...

We krijgen diarree bij spanning, een krop in de keel.

Mensen spreken in de “jij”vorm als ze het over zichzelf hebben.

Ze projecteren: anderen wijzen op fouten die ze zelf maken.

Ze besteden veel aandacht aan iets waar ze eigenlijk,een hekel aan hebben.

Er is sprake van ontkenning: ze staan niet open voor het besef dat “ hun rugpijn” te maken heeft met onderdrukte emoties.

Heel dat fenomeen speelt zich af in het onderbewuste. Het is niet zichtbaar op de radar. Wat in je oerbrein( hersenstam) afspeelt, gebeurt op het niveau van het autonome zenuwstelsel.

Dit heeft effect op de hormoonhuishouding, op al onze organen.

 

Het bewust worden en loslaten van bepaalde emoties heeft,onmiddellijk gevolg,op onze pijnen en fysische ongemakken.

Het impliceert een body- mind methode waar ik ook enorm achter sta in mijn praktijk. Deze twee zijn zodanig met elkaar verbonden dat een positief effect van het ene, ook dadelijk een positief effect heeft op het andere.

 

Hetgeen ik echt aanraad aan mijn klanten, is de schrijfoefening.

Houd een dagboek bij dat alleen jij te zien krijgt. Een schrijfoefening zorgt ervoor dat het autonome zenuwstelsel, en dus ook de emoties, in balans komen.

Het is een soort van resetten van de mindset door bewustwording. Klinkt heel ongeloofwaardig en onnozel maar het werkt echt.

Andere dingen die je daarbij helpen, is het lezen van een boek dat voor inzichten zorgt of het volgen van een lezing.

 

Creëer je eigen inzichten en sta open voor het idee dat body and mind een zijn.

Een overtuiging waar ik allang achter sta.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.