De kracht van positief denken

Gepubliceerd op 17 juli 2019 om 16:56

De kracht van positief denken creëert een positieve mindset. Met positief denken ben je in staat om negatieve gedachten om te buigen in positieve. Het is de makkelijkste manier om de regie te hebben over je eigen geluk in je leven en geluk te ontwikkelen.

Positieve gedachten helpen je bij het bereiken van je doelen en te genieten van het leven.

Het is een kunst om positieve gedachten op te roepen, zelfs wanneer het leven je tegen zit. Het zorgt voor succes in je leven, zelfvertrouwen en je voelt je beter over jezelf.

Negatieve gedachten worden vaak opgeslagen op de harde schijf van je geheugen. Je houdt eraan vast en bepalen hoe je denkt.

Maar deze bestanden kan je resetten, aanpassen, deleten of vernieuwen. Op die manier veranderen de gedachten in je hoofd en de inhoud van je harde schijf.

Hoe meer je piekeren toelaat in je leven, hoe meer je negatieve gedachten je creëert . Piekeren komt vaak voort uit onzekerheid. En onzekerheid komt voort uit negatieve gedachten.

Sluit je af voor negatieve gedachten en verplicht jezelf om je bezig te houden met positiviteit. Oefening baart kunst en een gewoonte kan aangeleerd worden.

Hoe doe je dat nu?

Elke keer als een  negatieve gedachte in je opkomt, veeg je die weg en verplaats je die in een positieve gedachte.

Dat is  niet simpel omdat een negatieve gedachte meer invloed heeft dan een positieve. 

Je zult hard moeten werken om positieve gedachten hun plaats te moeten laten innemen. Maar het werkt, neem het van mij aan.

Bewustwording creër je door je gedachten op papier te zetten. Wees je bewust van wat je denkt.

Geef je negatieve gedachten geen aandacht. Voed jezelf met positiviteit en herhaal, herhaal en herhaal. Je bewustzijn houdt van herhaling zodat het een gewoonte wordt.

Kies bewust voor positieve gedachten door duidelijk keuzes te maken en beslissingen te nemen.

Gedachten zijn krachtige dingen. Ze bepalen of iets gaat lukken of niet. gedachten heb je vaak onbewust en de hele dag door

Laat je niet leiden door gedachten en zeker niet als ze negatief zijn.. De kans is groot dat je je hierdoor laat beïnvloeden. 

Het helpt om affirmaties te herhalen. “ ik ben goed genoeg”, “ ik ben mooi genoeg”. 

Schrijf je dankbaarheid op. Het helpt om stil te staan en dankbaar te zijn om de dingen die je al hebt..

Ik schrijf elke avond 10 dingen op waarvoor ik dankbaar ben. De zon die schijnt, mijn  koffie, het kan vanalles zijn.

 Probeer te relativeren.

Het maakt je leven een stuk draaglijker.

Buig je gedachten om. Na regen komt zonneschijn. In elk negatief issue zit ook iets positiefs. Lastig om te zien, maar het leert je om uit elke negatieve gebeurtenis iets positiefs te halen.

Geef ruimte aan je gevoelens. Een dip- dag mag er zijn.

Doorleef en door voel het maar morgen is weer een nieuwe dag en krijgen we de kans om het leven weer een stuk draaglijker te maken.